Impact op de leegstand van winkelpanden

Impact op de leegstand van winkelpanden

Een beperking op de folder zou het nog moeilijker maken voor kmo’s om te concurreren met grote concerns. De folder is een belangrijk onderdeel om lokale handel te stimuleren.

Als lokale handelaars geen gebruik meer kunnen maken van huis-aan-huis communicatie zou de leegstand van lokale handelspanden nog sterker kunnen toenemen. Het winkelaanbod in steden zou verder teruglopen, net zoals het aantal mensen dat komt winkelen, de lokale werkgelegenheid, de diversiteit van het aanbod, enzovoort.

Deze tendensen zouden contraproductief werken op de huidige actieplannen van steden en gemeenten om de leegstand terug te dringen en de lokale markt te verbeteren. De lokale handel draagt namelijk bij aan werkgelegenheid in de regio. Daarenboven vervult ze een sociale functie in het leefbaar houden van de buurt door bijvoorbeeld sociale controle te faciliteren.

Impact van e-commerce
Lees meer

Ontdek alle details in het rapport

Download

We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze website zo soepel mogelijk draait. Als u doorgaat met het gebruiken van de website, gaan we er vanuit dat u ermee instemt.